Tallers terapèutics
MOU EL COS I ET SENTIRAS MILLOR
A càrrec de la fisioterapèuta Núria Vilamala
L'objectiu és promoure la mobilitat dels participants per mitjà d'exercicis guiats i personalitzats. D'aquesta manera s'aconsegueix una recuperació física gradual i segura.
L'activitat es realitza de manera grupal per fomentar l'activitat de manera conjunta i poder expressar les emocions en un espai segur i controlat.
MARXA NÒRDICA
A càrrec de Pere Cladellas, Josep Botey i Núria Vilamala.
L'obectiu de la marxa nòrdica consisteix en nodrir-se d'aquesta tècnica tant beneficiosa en molts aspectes com la ment, cor, braços, espatlles, pulmons, genolls, articulacions i circulació.
Aquesta activitat es realitza de manera grupal visitant diferents pobles i espais d'interès arreu del Vallès Oriental amb la qual cosa s'aconsegueix alhora, una millora de la mobilitat i enriquiment cultural.
Taller solidari
L’objectiu és treballar les emocions amb la companyia i la realització d’activitats plàstiques i manuals a partir de tallers de manualitats per fer objectes que després es puguin oferir a canvi de donatius per aconseguir ingressos per la fundació.
-
FLETXES PER L’ESPERANÇA
A CÀRREC DEL CLUB DE TIR AMB ARC LES FRANQUESES DEL VALLÈS
L'estudi del projecte s’ha fet a l'Hospital Infanta Leonor de Madrid.
La idea és fer un petit curs intensiu d’unes 15 hores repartides i després continuar, durant almenys un any, amb unes sessions de 4 hores a la setmana repartides en dos dies i sempre sota l’atenció d’un tècnic del Club de Tir amb Arc.
Els objectius són els següents:
- Aconseguir una millora a nivell funcional del membre afectat
- Guanyar agilitat i força
- Eliminar la sensació de pesadesa al braç
- Reduïr l’estrès, l’ansietat i la vitalitat
- Millorar la capacitat d’adaptació als canvis i l’actitud
- Adquirir equilibri emocional i autoestima.
Per això la contracció i relaxació dels grups musculars que intervenen en el tir amb arc afavoreixen la circulació limfàtica.
La “deixada” de la corda quan tirem amb l’arc fa que hi hagi una vibració en el braç de l’arc (braç afectat).
Aquesta vibració produeix un micromassatge que ajuda a millorar i disminuir el limfedema i, conseqüentment, afavoreix la circulació limfàtica.
- PRIMERA VISITA I SEGUIMENT AMB EL FISIOTERAPEUTA D’ONCOVALLÈS
Taller de coixins del cor
Treballa les emocions a través de la companyia i les activitats de costura fent un coixí amb forma de cor per a dones intervingudes amb una mastectomia, ja que al col·locar-se'l sota el braç, pal·liar el dolor, dóna confort i la protegeix dels cops.
Taller de reciclatge
Tot allò que els ciutadans ens facin arribar, mans expertes en cada matèria, ho recuperaran per tal que puguin servir de nou per tal de fer uns Encants que ofereixi objectes a baix cost a canvi d’un donatiu per la fundació.
Taller de Lletres
Aquest espai ofereix una teràpia a partir de l’escriptura que ajuda a reflectir en el paper el que a vegades, la veu no sap expressar.
La poesia, els relats, els contes... aconsegueixen que ens expressem des del nostre cos i plasmen entre fulls la nostra realitat, les nostres pors i preocupacions, somnis i il·lusions. En el taller hi ha creadors, escriptors, protagonistes on tenen l’oportunitat de produir i compartir produccions literàries, elaborant llibres, concursos de poesia i la revista de l’entitat que ajuda a fer arribar la nostra tasca a tota la comarca.
ART-TERÀPIA
INDIVIDUALS O GRUPALS
El taller es basa en una experiència grupal a través de l’artteràpia en la qual treballarem amb el paisatge intern. Prestar atenció al nostre interior a través d’una mirada poètica, les imatges, el simbolisme. Sentir-se presents per viure amb intensitat amb totes les possibilitats que dona la vida.
Destinataris:
Persona afectada per qualsevol tipus de càncer i famílies.
DEIXAR DE FUMAR
Deixar de fumar no és un acte únic, no totes les cigarretes es fumen per la mateixa raó, ni en la mateixa circumstància, ni tampoc tenen el mateix “valor”. Conèixer les característiques que defineixen el teu hàbit t’ajudarà a poder desenvolupar una estratègia de deshabituació correcta.
A partir del mes de setembre 2018 s'organitzaran tallers grupals per deixar de fumar, on es treballa motivacions per deixar de fumar, com afecta el tabac en el nostre organisme, Fitxar data per deixar de fumar, estratègies per vèncer l'ansietat i no recaure, ajuda grupal i terapèutica, seguiment periòdic i controls de CO2, pes, millores fisiològiques i psicològiques.
Hem dissenyat un taller que integra un ampli ventall de teràpies i tècniques de tractament del tabaquisme. Abordem el problema del tabac de forma global i eficaç. Facilitem el procés i augmentem la probabilitat d’èxit sostingut en el temps.
Inscripcions a la Fundació Oncovallès truca'n al telèfon 938700167 o a través del mail de la fundació.
Taller de risoteràpia
En aquest taller es treballen les emocions a través del riure, els jocs i la desinhibició. S'utilitzen tècniques que ajuden a alliberar les tensions del cos i així poder arribar a la riallada, entre elles: l'expressió corporal, el joc, la dansa, exercicis de respiració, massatges, tècniques per riure de manera natural, sana, que surti del cor, del ventre, d'una manera simple com els nens.
El riure franc i la riallada ens aporta múltiples beneficis: elimina l'estrès, l'ansietat, depressió, colesterol, dolors, insomni, problemes cardiovasculars, respiratoris, i molts més. Ens aporta acceptació, comprensió, alegria, relaxació, obre els nostres sentits i ajuda a transformar les nostres pautes mentals.
Després d'una sessió de Risoteràpia, és inevitable sentir-se ple, amorós, tendre, alegre, vital, energètic i una infinitat de sentiments positius més.
Musicoteràpia
Ajudar els malalts oncològics i les seves famílies a fer front amb eficàcia al dolor, les preocupacions i l’impacte emocional inherents al diagnòstic de càncer és un repte molt important.
Se sap que la música té el poder d'induir emocions fortes i que té impacte en l'humor i l’estat d’ànim de les persones a més de clares evidències que la musicoteràpia té efectes beneficiosos per als pacients amb càncer.
La musicoteràpia, aplicada de manera individual o grupal, amb la persona durant el seu cicle de quimioteràpia, pot ser beneficiosa per al pacient. Permet més capacitat d'exteriorització de sentiments i reduir la frustració i la depressió.
Oncovallès ofereix aquest tipus d’activitat als seus usuaris mitjançant tallers dirigits a malalts amb càncer o als seus familiars.